werkwijze.jpg

Werkwijze

Eén beeld zegt meer dan 1.000 woorden....

Eén ervaring zegt meer dan 1.000 beelden.

Ik kies er bewust voor om wandelend in de natuur te coachen. Door te bewegen en de natuur te gebruiken als metafoor, kom je makkelijker in contact met je lichaam en gevoel. Hierdoor wordt de coaching effectiever en doelgerichter dan wanneer we alleen maar zitten en praten in een praktijkruimte. Is wandelen lastig vanwege een beperking? Geef het gerust aan. Ook daar zijn mogelijkheden voor te bedenken.

Kortdurende coaching

Ik ga uit van kortdurende coachingstrajecten. Wanneer je bent vastgelopen, duurt een traject gemiddeld vijf sessies. Tijdens die sessies help ik je ontdekken wat je verlangen is, welke blokkades er zijn, wat jouw kracht is en welke stappen je kan maken om veranderingen in gang te zetten. Heb je aan minder sessies al genoeg om zelf verder te kunnen? Helemaal prima. Ik bied zowel wandelcoaching, als natuurcoaching aan. De tarieven kan je hier vinden.

 

Verschil wandelcoaching en natuurcoaching

Bij wandelcoaching kom je letterlijk in beweging door te wandelen en dat geldt ook voor de processen in je hoofd en hart. Een uitgebreide toelichting vind je op de pagina wandelcoaching.

Bij natuurcoaching wandelen en praten we ook, waardoor je ook dan letterlijk en figuurlijk in beweging komt. De kracht van natuurcoaching zit 'm in het gebruik van beelden en ervaren wat zo'n beeld met je doet. Een uitgebreide toelichting vind je op de pagina natuurcoaching.

De kracht van een beeld

Ben je bang dat natuurcoaching vaag of zweverig is? Kijk dan naar mijn TEDx-talk en zie hoe ik een pak yoghurt als metafoor gebruik om het proces van een burn-out uit te leggen. Best concreet toch? Het beeld blijft hangen en wie weet denk je zelfs "ik voel me ook een uitgewrongen pak yoghurt". Zo makkelijk kan je ook dingen in de natuur gebruiken als metafoor voor wat er nu in jouw leven speelt, wat jouw verlangen of doel is en wat er op jouw pad in de weg ligt. Deze manier van coaching werkt erg goed bij beelddenkers