top of page

Wat is natuurcoaching?In mijn praktijk bied ik zowel wandelcoaching, als natuurcoaching aan. Bij “Mijn werkwijze” kan je hier ook meer informatie over vinden. In deze blog geef ik een paar voorbeelden van wat ik tijdens natuurcoaching doe en wat de voordelen hiervan zijn.


De natuur helpt om focus aan te brengen

Terwijl we praten en wandelen, betrek ik de natuur in mijn coaching. Dit doe ik op een praktische, nuchtere manier, passend bij degene die ik coach. De meeste coachsessies start ik met een mindfulness oefening. De natuur helpt je om met je aandacht in het hier en nu te blijven: je voelt de zon, regen of wind op je gezicht en de oneffen grond onder je voeten terwijl je loopt. Hierdoor kan je beter focus aanbrengen en kom je sneller tot rust.


De natuur als metafoor werkt krachtig

Sommige coaches maken in hun praktijk gebruik van een set ansichtkaarten. Ze vragen je dan om een afbeelding te kiezen die het beste past bij hoe je je nu voelt of die past bij wat je verlangen is. Ik gebruik hiervoor de natuur. Het voordeel van een beeld in de natuur is dat je er veel meer mee kan. Wat valt je op wanneer je dichtbij of juist van een afstand naar het beeld van je huidige situatie kijkt? Hoe voelt het als je iets in het beeld verandert? Met alleen praten blijf je in je hoofd zitten. Door een beeld te kiezen en daar mee aan de slag te gaan, maak je contact met je hoofd, gevoel en onderbewustzijn. Die combinatie zorgt er voor dat jouw inzichten veel krachtiger zijn.


De kracht van natuurcoaching

Onderstaande quote van Confucius vat de bovenstaande voorbeelden en de kracht van natuurcoaching heel mooi samen. Natuurcoaching gaat om zien, onthouden, ervaren en begrijpen:


"Vertel het me en ik zal het vergeten

Laat het me zien en ik zal het onthouden

Laat het me ervaren en ik zal het begrijpen"

(Confucius)


Meer informatie

Wil je meer weten? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen om meer informatie op mijn website te vinden:

36 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page