top of page

Wat ga jij dit jaar oogsten?Iedereen oogst elk jaar wel wat: kennis, inzichten, materialistische zaken, (levens)ervaring en/of het behalen van bepaalde resultaten. Wat heb jij tot nu toe geoogst of ga je oogsten? Is dit wat je werkelijk wilt? Of is er willekeurig wat gaan groeien en is het toch niet wat je het liefste wilt?


Augustus is de maand van het oogsten. Mijn tuin is de metafoor voor hoe je ook in je leven kan omgaan met zaaien en oogsten. Mijn bloementuin is een rommeltje, overwoekerd door voornamelijk klaprozen die nu bijna allemaal zijn uitgebloeid. Mijn groentetuin daarentegen levert een hele mooie, gevarieerde oogst op.


Mijn bloementuin heb ik begin van het jaar geen specifieke aandacht gegeven. Ik heb wat zaden rond gestrooid en gedacht: ik zie wel wat er dit jaar gaat groeien. Voor mijn groentetuin heb ik een weloverwogen plan gemaakt, gelet op zon en schaduw en gezorgd voor een goede voeding van de bodem.


Het resultaat: de klaprozen zijn mooi, maar bloeiden kort en verdrukten andere bloemen die later wilden opkomen. Het is oké, maar het is toch niet wat ik verwacht had. De groentetuin levert daarentegen dat ik wat ik graag wil, momenteel zelfs in overvloed.


Door focus aan te brengen en te zorgen voor de juiste bodem en voeding (aandacht), kan je veel invloed hebben op wat jij in je leven laat groeien en gaat oogsten. Ook als je dit jaar geen concreet plan had, kan je nu nog kiezen welke lopende zaken je nu heel bewust aandacht gaat geven. Daardoor kan dit nog zo veel mogelijk tot bloei komen. Mocht je hier hulp bij willen, dan help ik je hier graag bij.


Meer informatie

Wil je meer weten? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen om meer informatie op mijn website te vinden:

28 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page