top of page

De voordelen van mindfulness: haal jij het maximale uit je ommetje?Maak je ook wel eens het welbekende “ommetje”? Ik kom tijdens een wandeling vaak mensen tegen die ondertussen bezig zijn met een podcast luisteren, met iemand in gesprek zijn of druk met hun telefoon bezig zijn. Wist je dat je nog veel meer gezondheidsvoordelen uit het ommetje kan halen wanneer je heel bewust gaat wandelen?


Voordelen van heel bewust een ommetje maken

Het ommetje zorgt natuurlijk voor beweging, wat al goed is voor je gezondheid. Toch kan je veel meer voordelen halen uit een ommetje. Door met je volledige aandacht met je wandeling bezig te zijn, creëer je nog meer voordelen:

· Je zorgt voor rust in je hoofd, wat na je wandeling resulteert in creatieve oplossingen, een verhoogde productiviteit en een ruimere blik op andere situaties

· Je voelt meer contact met je lijf als je bewust loopt: je voeten die op een (oneffen) ondergrond lopen, de wind die tegen je huid blaast. Hoe beter jij je lijf voelt, hoe eerder je (stress)signalen herkent zoals spanningsklachten en pijn

· Door bewust te lopen, ga je rustiger ademhalen. Hierdoor verlaagt je hartslag, neemt spanning af en verbetert je immuunsysteem.


Mindfulness training

Vind je het lastig om heel bewust te wandelen en in het hier en nu te blijven tijdens een ommetje? Geef je dan op voor mindful wandelen: een individuele mindfulnesstraining terwijl we wandelen door de natuur. Tijdens de wandeling leer ik je verschillende oefeningen om bewust in het hier en nu te blijven, zodat jij alle bovenstaande voordelen kan gaan ervaren.


Meer informatie

Wil je meer weten? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen om meer informatie op mijn website te vinden:

45 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page