top of page

De vijf voordelen van een ervaringsdeskundige coachIk ben zowel coach als ervaringsdeskundige op het gebied van ziekte, letsel en herstel (zie ook “Mijn trots en tegenslagen”). Bij mij zal coaching altijd voorop staan: samen gaan we op zoek naar wat voor jóu werkt en wat jou helpt. Mijn ervaringsdeskundigheid biedt vijf aanvullende voordelen:


1. Herkenning

Je hoeft mij niet uit te leggen dat met minder energie leven niet hetzelfde is als gewoon moe zijn. Je hoeft me niet uit te leggen wat “overgevoeligheid voor prikkels” is. Dit weet ik doordat ik hier dagelijks mee te maken heb. Daardoor kan je me meteen vertellen wat dit voor jóu betekent, waar je nu tegenaan loopt en wat je graag anders zou willen.


2. Erkenning

Verlies van gezondheid is heel moeilijk uit te leggen aan iemand die daar geen ervaring mee heeft. De onzekerheid, angst, boosheid, verdriet en/of het verlies van vertrouwen in je lijf zijn niet tastbaar en aan de buitenkant vaak niet te zien. Ik help je om hier bij stil te staan, zodat dit een plek kan gaan krijgen.


3. Begrip

De uitdagingen waarmee je te maken krijgt wanneer je bijvoorbeeld een onzichtbare beperking hebt, kunnen nogal eens voor onbegrip in je omgeving zorgen. Het vinden van een nieuwe baan of het aangaan van een nieuwe relatie na ziekte , letsel of met beperkingen is soms best een uitdaging. Ik begrijp je wanneer je tegen muren oploopt en wanneer andere mensen tegen je zeggen “jou gaat het zeker lukken” terwijl de realiteit soms anders is.


4. Openheid

Ik weet hoe het is om heftige situaties mee te maken die grote impact hebben op je leven. Gedachten die gaan over angst of onzekerheid zijn voor mij niet vreemd. Vragen over het nut van het leven of over de kwaliteit van het leven heb ik zelf ook gehad. Daardoor is er bij mij geen enkele vraag of gedachte vreemd, hoe reëel of irreëel ze ook zijn, wat je zelf ook van je gedachten vindt. Alles mag er zijn, ik schrik er niet van. Voel je vrij om te delen wat er in je omgaat, dat lucht op.


5. Twee weten meer dan één

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: ik kan je praktische handvatten geven wanneer je beperkingen ervaart door bijvoorbeeld een geheugen dat minder goed werkt, wanneer je minder energie hebt of bij een fysieke beperking. Daarnaast heb ik veel kennis over en ervaring met Wet Poortwachter, hoe je gesprekken voert met een bedrijfsarts en wat belangrijk is bij de re-integratie op je werk. Ik weet niet alleen de theorie: ik weet ook wat in de praktijk wel of niet werkt. Deze kennis en ervaring gaat jou versneld helpen in jouw proces omdat je dit niet allemaal zelf hoeft te gaan uitzoeken en ontdekken.


Kijk voor meer informatie bij “Coaching bij ziekte of beperking: voel je sterker” of neem contact met me op om een afspraak te plannen.


Meer informatie

Wil je meer weten? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen om meer informatie op mijn website te vinden:

54 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page