top of page

“Die vervelende situatie is achter de rug: hup, nu weer verder”… en toch lukt dat qua gevoel niet
Herken je dit? In je hoofd kan je bedenken dat een situatie voorbij is en vind je vaak dat je gewoon weer verder moet. Terug naar het “oude normaal” of terug naar je “oude ik”. En toch…. het voelt niet zo. Je bent verdrietig, boos, zit vast qua gevoel of misschien lukt het je niet eens meer om bij je gevoel te komen.


Verlies is veel breder dan alleen het overlijden van iemand

Vaak wordt bij rouw en verlies gedacht aan iemand die is overleden. Dat kan, maar verlies is veel breder dan dat. Niet alleen degenen die ik coach hebben met verlies te maken. Ik ben zelf meerdere dingen in mijn leven kwijt geraakt die me dierbaar zijn:

  • Verlies van gezondheid en van vertrouwen in mijn lijf na de diagnose borstkanker

  • Verlies van het gevoel van veiligheid na een inbraak in m’n huis

  • Verlies van zelfvertrouwen door het kleinerende gedrag van een werkgever

Verlies kan zowel gaan om tijdelijk verlies, als om permanent verlies.


Aandacht en tijd voor verlies

Wanneer je geen aandacht of tijd besteed aan dit verlies en/of op onbegrip van je omgeving stuit, kan je vastlopen. Mocht dit het geval zijn, sta dan eens bewust stil bij wat je bent kwijt geraakt wat je dierbaar is, wat voor jou belangrijk of van waarde was. Bedenk een manier hoe je hier afscheid van kan nemen.


Coachwandeling helpt om verlies te verwerken

Vind je dit spannend, eng of weet je niet goed hoe dit moet? Maak dan een afspraak voor een coachwandeling. Juist door het hier buiten wandelend in de natuur over te hebben, gaat het verwerken van verlies en afscheid nemen op een hele natuurlijke, rustige manier. Ik begeleid je hier graag bij. Naast de kennis en ervaring die ik al had op dit gebied, heb ik onlangs de bijscholing "Omgaan met rouw & verlies" van de opleiding Natuurcoaching gevolgd om je hier nog beter in te kunnen ondersteunen.


57 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page