top of page

Mag je ook eens even helemaal niets doen?


Even vijf minuten pauze houden kan er soms nog net vanaf. Zomaar een uur, dagdeel of hele dag niets hoeven doen: wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Na een korte pauze zijn we al snel geneigd om weer door te gaan met het volgende wat gedaan moet worden. Want we moeten tegenwoordig zo veel: werken, studeren, sporten, hobby’s, zorgen voor kinderen of ouders, contacten onderhouden met vrienden, het huishouden, boodschappen, werken aan je persoonlijke ontwikkeling, je huis en/of tuin onderhouden, je administratie bijwerken en ga zo maar door.


Ik herken dit zelf ook. Helemaal met een eigen bedrijf, dat werk houdt eigenlijk nooit op als ik er zelf geen rem op zet. Naast het geven van coaching komt er nog veel meer om de hoek kijken: website bijwerken, blogs en nieuwsbrief schrijven, workshops voorbereiden, netwerken, intervisie en nog veel meer. Des te belangrijker is het om tussen al dat “moeten” eens even helemaal niets te hoeven en hier ook heel bewust tijd voor vrij te maken.


Mag je dan helemaal niets doen tijdens dat uur, dagdeel of dag? Absoluut niet. Het fijne is dat je dat op dat moment zelf kan besluiten. Zolang je in die tijd alleen maar dingen kiest waar je blij van wordt en/of waar je van tot rust komt. Niets moet. Je zal merken hoeveel rust dit geeft.


Lukt het je niet om die tijd voor jezelf vrij te maken? Ga dan een keer mee met de wekelijkse mindfulness wandeling in stilte.


27 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page