top of page

De kracht van natuurcoaching


Landschap van bomen in de verte met daarvoor water waarin ze weerspiegeld worden, samen met een blauwe lucht
Eén van de locaties waar ik regelmatig coaching geef

"Vertel het me en ik zal het vergeten

Laat het me zien en ik zal het onthouden

Laat het me ervaren en ik zal het begrijpen"

(Confucius)

Natuurcoaching werkt effectiever en krachtiger

Bovenstaand citaat raakt precies de kracht en de kern van natuurcoaching. Bij natuurcoaching geef ik coaching in én met de natuur. Daarbij maak ik gebruik van beelden en processen uit de natuur als symbool of metafoor voor datgene wat er nu in jouw leven speelt of wat je graag zou willen. Doordat je met beelden werkt, onthoud je veel meer van de coachsessie dan wanneer we alleen zouden praten. Je zal het niet alleen beter onthouden, je gaat ook begrijpen wat de beelden met je doen.

Contact met hoofd, lijf en gevoel

Het ervaren van beelden werkt net zoals systemisch werken. Door vanuit verschillende perspectieven naar een beeld te kijken en er juist middenin of op een afstand van te staan of er iets in te verschuiven, voel je of merk je op wat het met je doet. Daardoor begrijp je meer van je gevoel of reactie op een bepaalde situatie, dan wanneer je het alleen vanuit je hoofd analyseert. Hoofd en hart worden gecombineerd, gevoel en ratio komen weer op één lijn. Dat werkt veel effectiever en doelgerichter dan wanneer we in een praktijkruimte stil zitten en alleen maar praten.


Meer informatie

Wil je meer weten? Lees dan verder op mijn website bij Coaching of bij Werkwijze. Of plan een eerste afspraak en ervaar wat natuurcoaching met jou doet.


26 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page