top of page

Wat doet de herfst met jou?


De één vindt de herfst een heerlijk vooruitzicht: lekker wandelen door de kleurenpracht en spelen met de afgevallen bladeren. Voor de ander is het de start van een lastige periode: de dagen worden korter, misschien voel je je wat somber en voor sommige mensen staat de herfst symbool voor afscheid nemen. Sta er eens bij stil wat de herfst met jou doet. Neem dit enkel waar zonder te oordelen: welk gevoel roept de herfst bij jou op?


Ik vond de herfst vroeger een lastige periode. Totdat ik merkte dat dit voor een deel bepaald wordt door waar ik mijn aandacht op richt. Keek ik alleen maar naar de bomen die steeds kaler werden, dan riep dit een gevoel van verlies op. Richt ik mijn aandacht op de geur van de afgevallen bladeren, dan vind ik dat juist heerlijk. Sinds ik egels in mijn tuin heb, weet ik dat de afgevallen bladeren voor hen juist noodzakelijk zijn om een nest maken dat ze warm houdt tijdens hun winterslaap. Ook kan ik de warmte van de herfstzon veel beter voelen wanneer de bomen kaal zijn dan wanneer ze nog vol in blad zijn.


De kale bomen zijn er nog steeds, die heb ik niet veranderd en hoeven ook niet te veranderen. Wel hebben ze voor mij een andere lading gekregen door er vanuit een ander perspectief naar te kijken.


Dit kan je zelf ook doen met datgene wat jij lastig vindt aan de herfst of aan afscheid nemen. Kom je er niet uit? Neem dan contact met me op voor een herfst-wandelcoachsessie door het bos.


Meer informatie

Wil je meer weten? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen om meer informatie op mijn website te vinden:


49 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page