top of page

Coaching in de natuur helpt studenten en scholieren bij angst, stress en sombere gevoelens


Steeds meer studenten en scholieren hebben last van angst, stress of sombere gevoelens. De drempel om hulp te zoeken, lijkt juist voor jongeren hoog. Zoals een 17-jarige student het bij mij omschreef “dan moet je tegenover een wildvreemde gaan zitten en maar even vertellen hoe het met je gaat. Als zo iemand me de hele tijd aankijkt, durf ik bijna niets te vertellen en geen emoties te laten zien.”


Coaching buiten verloopt heel natuurlijk

Het coachen buiten in de natuur zorgt voor een hele andere dynamiek dan binnen in een praktijk met iemand praten. Als natuurcoach loop ik letterlijk naast je. Je hoeft me niet de hele tijd aan te kijken, in plaats daarvan kijk je vooral naar het pad voor je of naar de natuur om je heen. Verder combineer ik coaching met mindfulness, beeldend- en lichaamsgericht werken. De voordelen hiervan:

  • Je hoeft niet de hele tijd te praten

  • Er is ruimte voor je gevoel

  • Je komt makkelijker tot rust

Daarnaast zorgt wandelen in de natuur ervoor dat er positieve stofjes in je hersenen worden aangemaakt en wordt het stresshormoon cortisol verlaagd. Hierdoor ontstaat vanzelf rust, ruimte en beweging in je hoofd, lijf en gevoel, zonder dat je hier hard voor hoeft te werken.


Psychische klachten onder jongeren gestegen sinds coronacrisis

De coronacrisis heeft eraan bijgedragen dat meer scholieren en studenten psychische klachten hebben zoals angst en somberheid. In de tweede helft van 2020 zei bijna de helft van de ondervraagde studenten zich tijdens de coronacrisis vaker eenzaam te voelen dan ervoor en ongeveer een op de drie voelde zich vaker somber*. Dit vind ik zorgwekkend en ik wil jongeren graag helpen.


Coaching zet jongeren weer in hun kracht

Wanneer je je somber of angstig voelt, is het belangrijk om op zoek te gaan naar wat joú verder gaat helpen. Dat is wat ik als coach doe. Ik ga samen met jou op zoek naar wat je werkelijk wilt, wat je daarin tegen houdt en hoe je jouw kracht terug kan vinden om zelf weer verder te komen.


Wandel een keer met me mee

Misschien twijfel je nog om een keer naar een coach te gaan, maar voel je tegelijk diep van binnen dat je je toch ook niet zo wilt blijft voelen zoals het nu met je gaat. Ik nodig je uit om een keer mee te gaan met een coachwandeling om te ervaren of dit iets voor je is. Zoals ik iedereen vertel bij de eerste afspraak: als je tijdens het eerste half uur merkt dat dit niet bij je past, dan ben je vrij om dat aan te geven. Dan breng ik geen kosten in rekening en nemen we weer afscheid van elkaar. Zo kan je ongedwongen gaan ontdekken of coaching buiten in de natuur bij je past en kan je ervaren of het jou helpt om stress, angst of sombere gevoelens te verminderen. Mocht mijn normale tarief te hoog voor je zijn, kijk dan bij het aangepaste tarief op mijn website dat ik elke week aan twee personen kan aanbieden.


*Het onderzoek is uitgevoerd door het Trimbos-instituut, RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst GHORGeneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio Nederland

38 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page