top of page

Wat doe jij als er blubber op je pad ligt?


Als je van te voren weet dat er letterlijk blubber op het pad ligt wanneer je een stuk buiten gaat wandelen, dan trek je van te voren regenlaarzen aan. Wanneer we op ons werk lang van te voren al zien aankomen dat er (figuurlijk) blubber op het pad ligt, dan blijven we met z’n allen vooral stug doorlopen. Dat onze schoenen nat, vies en koud worden, dat je enorm aan het ploeteren bent op schoenen die geen grip hebben, dat hoort er nu eenmaal bij. Toch?


Is het niet gek dat we op het werk altijd maar door blijven gaan, alsof alle dagen en omstandigheden altijd hetzelfde zijn? Dat we altijd maar op dezelfde manier door moeten, want zo moet of hoort het? Terwijl we ons buiten aanpassen met dikke of luchtige kleding, handschoenen, zonnebrandcrème, paraplu of zonnebril. We passen zelfs ons tempo aan op te warme dagen en gaan rustiger lopen en op koude dagen stappen we stevig door om warm te blijven.


Als jij de volgende keer van te voren blubber ziet aankomen op je werk, sta dan eens even stil. Vraag jezelf af hoe je het jezelf makkelijker kan maken. Zodat je grip houdt, zodat je voeten droog en warm blijven. Wie weet hoef je niet eens dwars door het diepste deel van de modder te lopen. Weet je niet hoe je dit aan kan pakken of wil je het graag een keer vanuit een andere invalshoek bekijken? Ga dan met me mee tijdens een coachwandeling door de natuur, waar we dit zowel letterlijk als figuurlijk kunnen gaan ervaren.59 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page