top of page

Om over na te denken: hoe gezond is "even werken" tijdens je vakantie?Voor wie is de uitspraak "nog even een dag werken in de vakantie, dat geeft rust" herkenbaar? Ik heb ‘m de afgelopen twee weken regelmatig gehoord bij vrienden en collega’s. Is dit geen hele vreemde redenatie? Hoe gezond is dit terwijl er steeds meer mensen richting een burn-out gaan? Waarom redeneren we niet andersom?


“Even een moment niets doen tijdens het werk, dat geeft rust”


Het is best verontrustend dat de eerste uitspraak tegenwoordig meer de regel dan uitzondering is geworden. Dat steeds minder mensen zichzelf afvragen of het wel klopt dat je tijdens je vakantie werkt. Dat managers dit ook normaal zijn gaan vinden en hier zelf ook aan meedoen. Waarom spreken we elkaar hier niet op aan? Waarom houden we met elkaar een ongezonde situatie in stand?


Als je niet aan al je werk toekomt of niet de rust hebt om bepaald werk tijdens je normale werkdagen te doen, dan lijkt het een simpele oplossing: gewoon even werken tijdens je vakantie. Door dit gedrag laten we de oorzaak van het probleem voor wat het is:

  • te hoge werkdruk

  • geen rustige werkplek

  • geen plek om te ontspannen op het werk

  • verkeerde werk-privébalans

Tijdens je werkuren zou je namelijk genoeg tijd en rust moeten hebben voor álle soorten werkzaamheden. Vakantie is vakantie. Elke werknemer en werkgever zou moeten beseffen hoe belangrijk vakantie is voor je rust en voor je gezondheid. Bijkomend voordeel: hoe beter je gezondheid is en hoe meer uitgerust je bent, des te beter ben je in staat om je werk te doen.


Welke keuze maak jij bij je volgende vakantie?


Meer informatie

Wil je meer weten? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen om meer informatie op mijn website te vinden:

37 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page