top of page

Gratis online workshops en lezingen om jouw welzijn te vergroten

Op deze pagina plaats ik video's van mijn workshops en lezingen die jou kunnen helpen om je welzijn te vergroten. Ik bied deze online workshops gratis aan. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact met me op. De video's staan hieronder ingedeeld in drie categorieën:

  • Energie- en time management

  • Omgaan met ziekte, letsel en beperkingen (o.a. borstkanker, hersenletsel)

  • Overige workshops die jouw leven makkelijker kunnen maken

workshops.jpg

Workshops Energie management en time management

Leer hoe je méér kan doen met minder energie. Voor iedereen die:

  • Moe of uitgeput is

  • Een burn-out heeft, richting een burn-out gaat of een burn-out wil voorkomen

  • Tijdelijk of permanent minder energie heeft of chronisch vermoeid is, bijvoorbeeld tijdens en na ziekte, letsel, burn-out, maar ook bijvoorbeeld bij mantelzorg of zwangerschap.

Energie management - deel 1
Wring jij jezelf elke dag uit?

Ben je vermoeid, heb je minder energie? Dit kan zowel chronisch als tijdelijk zijn. Minder energie kan ontstaan na een ernstige ziekte, bij een burn-out maar ook na corona, wanneer je mantelzorger bent of bijvoorbeeld tijdens en na een zwangerschap. Volg dan de workshop Energie Management om te leren hoe je meer kan doen met minder energie. In deel 1 leg ik in 12 minuten uit wat energie is, hoe het werkt en wat er gebeurt als jij je regelmatig uitwringt.

Energie management - deel 2
Ren jij 4 marathons per dag?

Deel 2 van de workshopserie Energie management online: Ren jij 4 marathons per dag? In dit deel leg ik in 12 minuten uit wat het verschil is tussen time management en energie management. Door middel van twee opdrachten ga je hier ook zelf mee aan de slag. Hierdoor leer je te beseffen hoe je ongemerkt vaak meer energie op maakt dan goed voor je is, terwijl het qua tijd wel past.

Energie management - deel 3
Hoe plan jij je energie?

Deel 3 van de serie over Energiemanagement. In dit deel is het tijd om te leren hoe je een energieplanning kan maken. Deze planning maakt inzichtelijk hoeveel energie je op maakt en hoeveel energie je weer bijvult. Ook ga je zelf aan de slag met het maken van een planning en word je je bewust van de impact op je energie als er iets verandert in je planning. Dit deel duurt 15 minuten + de tijd die je bezig bent met de oefeningen.

Energie management - deel 4
Waar heb je invloed op?

Deel 4 van de serie over Energiemanagement. Deze keer ga je leren hoe je je energie kan managen. Het is belangrijk om elke dag net zo veel energie op te maken, als dat je weer bijvult. Maar wat nu als je wat korter slaapt dan je van plan was? Je hoeft niet meteen activiteiten af te zeggen, vaak is een kleine aanpassing van energievreters of energiegevers al voldoende.  Tijdens deze workshop kom je er in 18 minuten achter waar jij invloed op hebt in jouw energieplanning.

Energie management en time management - deel 5 en 6

Binnenkort zal ik de volgende delen van de workshops energie management en time management nog online plaatsen:

 

5. Waar blijft de tijd?

Leer hoe je je tijd effectief gebruikt en hoe je verstoringen kan verminderen.

 

6. Vragen die jullie gesteld hebben en de antwoorden hierop

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van één van mijn video's, neem dan contact met me op.

TED-talk: "The bridge between you, a pack of yoghurt and preventing a burn-out"

In 2018 heb ik een TED-talk mogen geven, waarin ik uitleg hoe een burn-out ontstaat en hoe je dit kan voorkomen. Ook leg ik uit waarom het belangrijk is om op je energie te letten wanneer je aan het herstellen bent van een ziekte of letsel. Wil je weten waarom je meer overeenkomsten hebt met een pak yoghurt dan met een batterij? Bekijk dan mijn TED-talk (engelstalig).

Workshops Omgaan met ziekte, letsel en beperkingen

Uit eigen ervaring weet ik dat het krijgen van een ernstige ziekte of letsel na een ongeluk behoorlijk veel impact op je leven kan hebben. Sommige dingen zijn tijdelijk, soms hou je er blijvend beperkingen aan over. Ik heb diverse keren op symposia gesproken en lezingen gegeven over ziekte, letsel, herstel en omgaan met beperkingen. Hopelijk kunnen deze video's jou helpen met wanneer jij of iemand in je omgeving hier mee te maken krijgt.

Omgaan met (overweldigende) emoties bij NAH

Deze lezing heb ik in oktober 2021 op verzoek van Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl tijdens een NAH bijeenkomst van Transmuralis gegeven. Tijdens deze lezing van 10 minuten vertel ik over de werking van je hersenen, het ontstaan van (overweldigende) emoties bij NAH en waar je wel of geen invloed op hebt.

Borstkanker: begeleiding door de jaren heen

Samen met Mary Groeneveld sprak ik op het Borstkankersymposium 2021 over "Begeleiding door de jaren heen". Mary en ik gingen met elkaar in gesprek over onze ervaring op het gebied van begeleiding rondom kanker, zowel tijdens de diagnose, behandeling en ook nadat de behandelingen zijn afgerond. Mary sprak vanuit haar ervaring als Verpleegkundig specialist oncologie vanuit de eerste lijn (huisartsenzorg) en ik sprak zowel vanuit mijn ervaring toen ik in 2012 op 30-jarige leeftijd borstkanker kreeg, als vanuit mijn ervaring als Mogelijkhedencoach waar ik o.a. mensen begeleid die met kanker te maken hebben.

Overige workshops om jouw welzijn te vergroten

In de toekomst zal ik, zodra ik hier zin, tijd en energie voor heb, nog andere video's opnemen die jouw leven makkelijker kunnen maken. Denk hierbij aan:

  • Verander management

  • Denken in mogelijkheden

  • Het management van projecten in je dagelijkse leven

Neem contact met me op wanneer je wil dat ik deze workshops bij jouw organisatie, vereniging of school kom geven.

bottom of page