top of page

Natuurcoaching

"Vertel het me en ik zal het vergeten

Laat het me zien en ik zal het onthouden

Laat het me ervaren en ik zal het begrijpen"

(Confucius)

Natuurcoaching werkt effectiever en krachtiger

Bovenstaand citaat raakt precies de kern van natuurcoaching. Bij natuurcoaching geef ik coaching in én met de natuur. Daarbij maken we gebruik van beelden en processen uit de natuur als symbool of metafoor voor datgene wat er nu in jouw leven speelt of wat je graag zou willen. Doordat je met beelden werkt, onthoud je veel meer van de coachsessie dan wanneer we alleen zouden praten. Je zal het niet alleen beter onthouden, je gaat ook begrijpen wat de beelden met je doen.

Contact met hoofd, lijf en gevoel

Het ervaren van beelden werkt net zoals systemisch werken. Door vanuit verschillende perspectieven naar een beeld te kijken en er juist middenin of op een afstand van te staan, voel je of merk je op wat het met je doet. Daardoor begrijp je meer van je gevoel of reactie op een bepaalde situatie. Hoofd en hart worden gecombineerd, gevoel en ratio komen weer op één lijn. Dat werkt veel effectiever en doelgerichter dan wanneer we in een praktijkruimte stil zitten en alleen maar praten.

Aanpassingen mogelijk

Ik bied zowel wandelcoaching, als natuurcoaching aan. Twijfel je of dit bij jou past vanwege een fysieke beperking, psychische beperking (bijv. straatvrees), energie beperking of is de reis te belastend? Neem dan contact met me op, er zijn veel mogelijkheden en oplossingen te bedenken.

natuurcoaching beeld.jpg
bottom of page