top of page

Mijn trots en tegenslagen

Zelfs met de hardste tegenwind

kan de zon nog steeds schijnen

(mijn levensmotto, 2012)

Bovenstaand levensmotto is ontstaan in het jaar dat ik borstkanker had (2012). Dit was niet mijn eerste tegenslag, eerder heb ik al PTSS (2000) en hersenletsel (2010) opgelopen. De tegenslagen zelf kan ik niet veranderen, wel heb ik geleerd dat ik mijn energie het beste kan gebruiken voor dingen waar ik wél invloed op heb. Waardoor ik bewust dingen doe en heb gedaan, ondanks of juist dankzij mijn tegenslagen. Hierbij mijn trots en tegenslagen:

  • In het jaar dat ik borstkanker had, heb ik in een Ferrari gereden, een catwalk-training gevolgd en een fotoshoot gedaan. Ook heb ik in 2017 een boek uitgegeven over het jaar dat ik borstkanker heb gehad: "Met één borst in een Ferrari". Het jaar daarna heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en een motor gekocht.

  • Door borstkanker, hersenletsel, PTSS, drie buikoperaties en twee schouderoperaties weet ik veel over herstel, heb ik veelvuldig moeten omdenken en ben ik heel creatief geworden in bedenken wat er wél mogelijk is. Door al die kennis, kunde en ervaring is mijn praktijk Mogelijkhedencoach in 2016 ontstaan. Ik ben heel trots op mezelf dat ik mijn tegenslagen heb weten om te zetten in mogelijkheden en dat ik al veel mensen heb mogen en kunnen begeleiden bij hun tegenslagen.

Trots%20en%20tegenslagen_edited.jpg
bottom of page