Evelien Jonkers 

Ik ben Evelien Jonkers en ik ben mijn praktijk Mogelijkhedencoach gestart in 2016. Mijn expertises zijn:

  • Denken in mogelijkheden

  • Energie Management: hoe kan je meer doen met minder energie

  • In je kracht blijven tijdens ziekte, letsel en herstel

Woorden die mij omschrijven: levensgenieter, coach, tweelingzus, verbinder, TEDx-spreker, sportief, ervaringsdeskundige mbt ziekte en herstel (zie ook mijn trots en tegenslagen) en natuurliefhebber. Van 2006 tot 2021 heb ik in het bedrijfsleven gewerkt op tactisch/ strategisch niveau als consultant en portfoliomanager. In die tijd heb ik veel medewerkers gecoacht op persoonlijke ontwikkeling.

Mogelijkhedencoach

Mijn praktijk Mogelijkhedencoach ben ik gestart in 2016. In eerste instantie richtte ik mijn coaching op mensen met een (ernstige) ziekte, beperking of letsel na een ongeluk. Dit is in de loop van de tijd uitgebreid naar een veel bredere doelgroep. Zowel mijn kracht om te denken in mogelijkheden, als mijn kennis en ervaring op het gebied van Energiemanagement, trekt steeds meer mensen aan die kampen met een burn-out en mensen die om een andere reden zijn vastgelopen.

Expert in Energie Management

Ik ben expert in Energie Management: hoe kan je leven én werken met meer energie. Na hersenletsel op mijn 28e en borstkanker op mijn 30e heb ik me in dit onderwerp gespecialiseerd. De focus ligt op hoe je meer kan doen met minder energie, zonder jezelf uit te putten. Sinds 2016 geef ik ook workshops en lezingen op het gebied van energiemanagement, inclusie en werken met een arbeidsbeperking. In 2018 heb ik een TEDx-talk gegeven "The bridge between you, a pack of yoghurt and preventing a burn-out". Verder treed ik op als spreker bij symposia, op scholen, bij verenigingen en patiëntenorganisaties.

Coach en ervaringsdeskundige

Ik geloof in de kracht van coaching: ik help je ontdekken wat je misschien ergens diep van binnen al weet qua gevoel, maar waar je hoofd anders over denkt. Wanneer je zelf ontdekt waar je kracht en mogelijkheden liggen, werkt dit veel sterker dan wanneer ik jou ga vertellen hoe je iets moet doen. Toch zal ik waar nodig mijn kennis delen als ervaringsdeskundige op het gebied van ziekte, herstel en energie management. Dan gaat het meer om praktische handvatten, het leren plannen van je energie of bijvoorbeeld geheugentraining. Het wiel hoef je natuurlijk niet zelf uit te vinden als het al bestaat.

Ik ben aangesloten bij de NOBCO: de Nederlandse orde voor Beroepscoaches

logo-nobco-affiliated-with-emcc-rgb.png
Evelien Jonkers.jpg